Вісімнадцятого липня шепетівська власниця бізнесу з виробництва заморожених напівфабрикатів поділилася у ютуб-ефірі “Радіо Свобода” тим, як працюється за умов частих відключень електроенергії.
Як зазначила підприємиця, до вироблення стратегії діяльності, коли світло вимикають, спонукав ще попередній блекаут. Відтак, було придбано генератори.
Використання джерел альтернативного енергоживлення дозволило якісно планувати виробництво. При цьому доводиться продукувати товари швидко, щоб не було залишків.
“Намагаємося не зберігати сировину взагалі. Як тільки щось виробимо – одразу до морозилки”, – пояснила Катерина.
На її погляд, у районі Шепетівки, де “народжується” продукція бренду “У своїх”, відчуваються не настільки часті перебої з електроенергією, як за адресою фірмового магазину напівфабрикатів (проспект Миру). Проте там і там у роботі без генераторів – не обійтися.
Липнева спека невблаганна. Через неї у деяких шепетівських крамницях товари, терміни придатності яких нібито у нормі, завчасно втрачають свіжість. Тож у магазині “У своїх” на проспекті прагнуть, щоб такого у них ніколи не було.
“За сучасних реалій потрібно “тримати” настрій, бо якщо скласти руки – нічого не вийде, – додає Катерина. – У нашому бізнесі працює десятеро. А це живі люди, у них є сім’ї, відтак потрібно належно виплачувати заробітну плату, підтримувати працівників”.
Скриншот з ефіру програми “Свобода. Ранок” від 18 липня (ютуб-канал “Радіо Свобода”).