Так українські воїни із вдячністю називають борщ, голубці, каші, інші страви на повсякдень, які виготовляють й вигадливо запаковують у Ізяславській громаді Шепетівського району вже багато місяців поспіль.
“Епіцентром” цього кулінарного осередку є Ізяслав і приміське село Радошівка. Один із секретів, чому продукцію майстринь так хвалять захисники, полягає в її упакуванні.
Спеціально приготовану їжу (завжди зі свіжих інгредієнтів) вкладають у так звані реторт-пакети, виготовлені із “харчового” пластику й фольги, а далі “запаюють”. Це додає продукції довговічності, довше зберігає у свіжому вигляді.
Алла Цибуля підсумувала, що за 2023 рік колектив, який вона представляє, виготовив 14 тисяч реторт-пакетів готової продукції – каш із м’ясом, борщів, голубців, тушкованої картоплі, холодцю.
Продукування усього цього добра – результат кооперації зусиль багатьох десятків мешканців Ізяславської, суміжних громад, а також інших земляків. Серед причетних: працівники Радошівського ліцею, Галина Погорільчук, Галина Зведенюк-Жинська, Світлана Рубан, Людмила Данилюк, Алла Новак, Ніна Личик, Марія Холод, Олександр Друзь, Олександр Кучерук, Анна Гуменюк, Вадим Фещук, Наталія Літвінчук, Анатолій Літвінчук, Володимир Личик, Алла Личик, Олександр Личик, Марія Жинська, Олександр Жинський, Оксана Навроцька, Володимир Навроцький, Володимир Данилюк, Станіслав Новак, Анатолій Доценко, Тамара Доценко.
Світлина зі сторінки Алли Цибулі у соцмережі.